torstai 7. toukokuuta 2015

LAMMASTILALLA


Keväinen vierailu Vanhalan lammastilalla 6.5.2015

Vaihto-opiskelijoiden huovutuskurssin yhteydessä toteutettiin pieni maaseutumatka Tervolaan, Vanhalan luomulammastilalle. Mukana bussiretkellä oli kansainvälisen joukkion jatkeena myös sisustus- ja tekstiilimuotoilun opiskelijoita.

Tilalla meidät vastaanotti riehakkaan lämpimästi Stella-niminen bordercollie, lammaspaimenkoirien suomen mestari. Tilan emäntä Johanna Alamikkotervo kierrätti meitä lampolassa kertoen tilan arjesta ja suomenlampaasta. Opimme muun muassa että suomenlammas on erityisen hedelmällinen lammasrotu. Sen kiharainen ja huopuva villa olikin jo tullut tutuksi suurimmalle osalle opiskelijoita. Lampolan asukit - pässit, uuhet sekä parisataa karitsaa - ihmettelivät meitä varsin äänekkäästi kommentoiden, mutta tulivat pian tutustumaan lähemmin.

Johannan tytär Silja esitteli meille kuinka paimennustyö sujuu Stellalta ja tämän tyttäriltä. Tutustuimme myös Johannan valmistamiin lampaanvillaisiin tuotteisiin. Karitsoita tai paimenkoiria emme valitettavasti voineet ottaa mukaan, mutta moni vaihto-opiskelija lähtee kotimatkalle laukussaan suomenlampaan villasta kehrättyä lankaa. 

Vaihto-opiskelijoiden huovutuskurssin tuotoksia on esillä Pöykkölän kampuksella, kolmannessa kerroksessa vkolla 20. Tervetuloa! 

Vanhalanlammastilan sivulta saat lisätietoa mm. suomenlampaasta.

Lisää kuvia kevätretkeltä opiskelijamme Jonna Ylilehdon sivulta.

- Jenni-Liisa-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti