keskiviikko 11. helmikuuta 2015

TAIDETEKSTIILINÄYTTELY

Arktinen sävel
on taidetekstiilinäyttely,
joka esittelee sisustus- ja tekstiilimuotoilun maisteriopiskelijoiden taidetekstiiliteoksia. Työt ovat syntyneet Syventävä taidetekstiili –opintojaksolla, jonka ovat ohjanneet professori Kristiina Hänninen ja yliopisto-opettaja Raija Aatsinki. Näyttely koostuu 12 opiskelijan tekstiiliteoksesta.
Opintojakson lähtökohtana on ollut arktinen sävel ja tanssi, josta jokainen teos kertoo oman tarinansa. Inspiraatiota teoksiin on saatu sekä luonnon että ihmisen tuottamista äänistä ja liikkeistä. Teoksissa on käytetty erilaisia tekniikoita perinteisestä ryijytekniikasta aina kankaan manipuloinnin ja videon yhdistämiseen. Myös materiaalien monipuolinen hyödyntäminen ja uusiokäyttö on ollut usean teoksen lähtökohtana. Näyttely on rikas kattaus tekstiilitaiteen mahdollisuuksista ja ilmaisuvoimasta.
Teokset näyttelyyn ovat toteuttaneet Karoliina Erkinjuntti, Anni Oikarinen, Elina Nätynki, Reetta Forsman, Mimmu Tihinen-Varis, Ritva Jääskeläinen, Sonja Schutskoff, Essi Kekäläinen, Meri Kähkönen, Noora Vyyryläinen, Pirkko Hakkarainen ja Laura Vaaraniemi.

Lisätietoja ja kuvia löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti