maanantai 31. lokakuuta 2011

”KURKISTUS” KUOSI KORUNDIN VERHOIHIN

Kulttuuritalo Korundi sai omat Design verhot Lapin yliopiston sisustus- ja tekstiilimuotoilun opiskelijoiden suunnittelemana.

Rovaniemen taidemuseo ja Lapin kamariorkesteri toivoivat Korundin työskentelytiloihin persoonallisia verhoratkaisuja. Tilasuunnittelun opistojaksolla perehdyttiin julkisiin tiloihin ja niiden asettamiin vaatimuksiin tekstiilisuunnittelun näkökulmasta.  
Opintojaksolle osallistui 10 opiskelijaa, jotka ideoivat erilaista lähtökohdista juuri Korundiin sopivia verhokuoseja.
Kaisa Sipovaaran ”Sirpaleet” kuosin ideointi lähti liikkeelle mineraalista, josta taidetalo on saanut nimensä.  Niina Aution ja Pia Kulman Risu ja Honka kuosit on suunniteltu laserleikattavaksi suomalaisesta villalevystä. Ida-Lotta Metsävainio ja  Sara-Maaret Wahlsten inspiroituivat Rovaniemen taidemuseon ystävät r.y.:n järjestämästä luentosarjasta ”kohti Korundia”.  Rakennuksen rosoiset tiilet on kerätty ympäri sodan runtelemaa Rovaniemeä kokoen yhteen pisteeseen paloja historiaa. Tästä syntyi kuosi ”Luohi”.  Laura Laivamaa “Risku” sai alkunsa soitto- tai korurasiaksi kuvatusta konserttisalista ja pohjoisista koruista. Sanna Kuurolan kuosissa on havaittavissa kamariorkesterin soittajia ja Marianne Heikkilän ”Sininen sointu” syntyi Lapin varpuslinnuista.

Toteutettavaksi verhokuosiksi taidemuseon ja kamariorkesterin raati valitsi Hanna Toivosen ja Mari Turtiaisen suunnitteleman kuosin Kurkistus. Suunnitelmassa on käytetty viivapiirustuksena vanhan postivarikon arkkitehtuuria. Värivaihtoehdoiksi valikoitui korundin logon mukaisesti turkoosi, rakennuksen tiilen väri ja neutraali harmaa, joka toimii rauhallisena taustana toimitiloissa esillä olevalle taiteelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti